perjantai 3. elokuuta 2012

Valkosuklaa-mustikkatäyte

Tämä ohje on mitoitettu täytekakun (halk. n. 26 cm) yhteen väliin. Kannattaa huomioida että tästä ohjeesta tulee aika reilusti täytettä ja että kakkua kasatessa kannattaa käyttää reunakalvoja tai säädettävää reunavuokaa, jolloin täyte ei pääse valumaan sivuista ulos ennen kuin se on hyytynyt.
 
Ainekset
3 ½ liivatelehteä
2 ½ dl mansikkakermaa
100 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 80–100 g valkosuklaata
n. 2 rkl sokeria
200 g pakastemustikoita
1 ½ rkl kiehuvaa vettä
 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa, anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen. Lisää joukkoon mustikat ja sokeri. Kiehauta vesi kattilassa ja liota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Levitä kostutetun pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti