perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kaakaokakkupohja

Tämän ohjeen olen muistaakseni löytänyt netistä. Ohjetta on tullut sen jälkeen aika paljon muokattua. Alkuperäisessä ohjeessa oli esim. käytetty pelkästään vehnäjauhoja. Mielestäni kakkupohja oli kuitenkin liian "kova" ja korvasin osan vehnäjauhoista perunajauhoilla. Omassa ohjeessa on käytetty myös vähemmän kaakaojauhetta.

Huom! tätä pohjaa ei välttämättä kannata paistaa säädettävässä reunavuoassa (eli pohjattomassa vuoassa)! Taikina saattaa valua vuoasta ulos..


Ainekset
3 dl sokeria
125 g margariinia
4 munaa
2 dl maitoa
¾ dl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Kostutukseen
n. 1 ½ - 2 dl maitoa, limpparia tms.



Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija n. 25-26 cm).

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita keskenään kaakao, vaniljasokeri, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-rasva-sokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista. Kakkupohjaa on helpompi leikata kun se on kunnolla viilentynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti